Sociale vaardigheidstraining

De Zwaan   I   Beeldende therapie en creatieve workshops   I  Leidsche Rijn, Utrecht   I    welkom@beeldendetherapieleidscherijn.nl   I   06-47769861   I 

KVKnr 61075361   I   Lid van NVBT, FVB, SRVB, NFG, RBCZ en Kanker in beeld  I

De Zwaan, rouw verlies kanker creatieve therapie Utrecht


Sociale vaardigheidstraining De Zwaan

Leeuw, Pauw en Schildpad

Creatieve sociale vaardigheidstraining


Ouders kunnen hier klikken voor meer informatie. De dieren die gebruikt worden in deze training komen uit de Axenroos van Cuvelier.


Voel je je wel eens onzeker? Of word je snel boos als iemand iets tegen je zegt? Of misschien vind je het juist wel heel erg spannend om iets aan iemand te vragen. Samen met 3 dieren, een leeuw, een pauw en een schildpad gaan we kijken waar jij goed in bent en wat je nog kan leren van deze dieren. Dit doen we door veel te knutselen. Ik zal ze even aan je voorstellen:


Dit is Leeuw. Leeuw is altijd heel dapper. Hij durft alles! Sommige kinderen zijn een beetje bang voor Leeuw. Hij brult altijd zo en wordt snel boos. Hierdoor heeft Leeuw ook vaak ruzie. En hij weet vaak niet zo goed hoe hij deze ruzie moet oplossen.


Sociale vaardigheidstraining De Zwaan

Dit is Pauw. Pauw laat zich horen en zien. Pauw weet goed wat zijn talenten zijn en is hier tevreden over. Hij houdt rekening met anderen. Hij kan goed vertellen wat hij wil en hoe hij zich voelt. Pauw vindt het erg fijn om met andere kinderen samen te spelen.


Sociale vaardigheidstraining De Zwaan

En dit is schildpad. Schildpad is erg rustig en praat zacht. Als het te spannend wordt voor schildpad kruipt hij in zijn schild. Daar is het lekker veilig. Schildpad kan heel goed luisteren en weet precies wat er gebeurt. Soms vergeten anderen dat schildpad er ook is, omdat hij zo weinig zegt.


Van deze dieren kun je veel leren! Dus hou je van knutselen en lijkt het je leuk om wat meer een leeuw te worden, of een schildpad of een pauw, stuur dan een mail voor meer informatie over de volgende training. welkom@beeldendetherapieleidscheijn.nl