Persoonlijke ontwikkeling kind

De Zwaan   I   Beeldende therapie en creatieve workshops   I  Leidsche Rijn, Utrecht   I    welkom@beeldendetherapieleidscherijn.nl   I   06-47769861   I 

KVKnr 61075361   I   Lid van NVBT, FVB, SRVB, NFG, RBCZ en Kanker in beeld  I

De Zwaan, rouw verlies kanker creatieve therapie Utrecht
 creatieve therapie beeldend UtrechtZelfvertrouwen

Persoonlijke ontwikkeling


Ben je vaak boos?

Of voel je je niet begrepen?

Loop je elke keer tegen dezelfde dingen aan?

Zou je wel wat meer vriendjes willen hebben?

Heb je vaak ruzie met de juf of meester in de klas?

Heb je moeite om je werk te doen in de klas omdat je niet weet waar je moet beginnen?

Heb je vaak wel leuke ideeën, maar lukt het je niet om ze uit te voeren?

Ben je zo perfectionistich dat je er faalangst van krijgt? Of dat je geen tijd meer overhoudt voor andere dingen? Dan heb je last van een draak.


Bij De Zwaan gaan we samen kijken tegen welke draken jij aanloopt en hoe dat komt. Door samen te knutselen gaan we aan deze dingen werken. Ben jij bijvoorbeeld altijd erg perfectionistisch? Dan gaan we kijken wat er gebeurt als een werkstuk niet zo wordt als dat jij in gedachte had. Wat doe je dan? Hoe zou je het anders kunnen doen? Of lukt het jou niet om al die leuke ideeën in je hoofd ook daadwerkelijk uit te voeren,omdat je niet weet hoe je het moet aanpakken? Dan gaan we samen bedenken welke stappen er genomen moeten worden, zodat het je wel lukt om je plannetjes uit te voeren. Zo leer je zelf structuur aanbrengen.


Drakenjacht

Word je vaak heel boos, van het ene op het andere moment? Of vind je het lastig om uit je verdriet te komen? Of ervaar je veel spanning en heb  je eigenlijk helemaal geen idee wat je voelt? Ook dan kan beeldende therapie jou goed helpen.


Het beeldend werken geeft jou de mogelijkheid om dingen over jezelf te ontdekken, je te ontwikkelen of iets te veranderen. De therapeut volgt en bekrachtigt wat je doet, maar kan je ook uitdagen om iets nieuws te proberen en stuurt bij waar nodig.


Samen gaan we je draken onderzoeken zodat je er vriendschap mee kan sluiten of ze kan verslaan. Ga je mee op drakenjacht?Beeldende therapie is:


  • Tekenen en  schilderen.
  • Boetseren.
  • Bouwen en slopen.
  • Timmeren, zagen en schuren.
  • Hakken en vijlen.
  • Onderzoeken en ontdekken.
  • Mooie dingen maken en kliederen.
  • Experimenteren en vormgeven.
  • Expressiviteit en creativiteit.

Jongen, 9 jaar


In de klas kreeg ik meestal mijn werk niet  af. De juf werd vaak boos op mij omdat ik niet zat op te letten. Ik vind het gewoon heel moeilijk om zo lang bezig te zijn.

Bij Rosanne ben ik dit gaan oefenen. In het begin vond ik het ook daar heel moeilijk om een uur lang te knutselen. Maar na enige tijd lukte het me om een mozaiekwerkstuk te maken. Hier heb ik weken over gedaan. Ik vond het zelfs heel moeilijk om na dit uur te stoppen en volgende week pas verder te mogen. Op school kan ik mij nu ook beter concentreren. En als ik het toch lastig vind, weet ik hoe ik mijn aandacht er weer bij kan brengen.